Angelica Bengtsson tog hem guldet

Jag såg inte en enda VM-match i fotboll, jag ser aldrig ishockey, varken på elitnivå inom Sverige eller när det är stora turneringar men den sporten som ligger mig varmast om hjärtat är friidrott. Tro det eller ej men jag har faktiskt utövat friidrott själv, ja det var många år sen och många kilos sen. Men jag var som en raket på banan. Jag var en sprinter alltså. Nu flåsar jag bara av att springa ner för trapporna för att gå ut med soporna.

Ikväll fick nya svenska stjärnskottet Angelica Bengtsson 17 år Sverige att hoppas på ännu en stjärna i stora sammanhang när det gäller friidrott, rättare sagt stavhopp. Själv har jag aldrig provat på det där, antagligen för att jag nog skulle skrikit i högan sky när jag kom högst upp av höjdskräck eller av farten ner, är lite farträdd också liksom.

"Guldet säkrade hon redan på höjden 4.25 då sista konkurrenten Victoria von Eynatten från Tyskland rev ut sig.

Därmed skrev hon in sig i historieböckerna i samma kapitel som Carolina Klüft, Susanna Kallur och Erika Johansson som är Sveriges senaste JVM-guldtagare (2002, 2000 och 1992).

Bengtsson har sedan tidigare ungdomsvärldsrekordet på 4.47." Detta finns att läsa mer om HÄR

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Reflekterat

Angelica Bengtsson utklassade motståndet i JVM

Postat av: Svensk?

Synd att inte fler svenskar idrottare ser ut som henne hon är ju superheeet henne vill man ha i idrott..Mmmm ge mig choklad mums! Grattis Snygging..Är hon Svensk förresten?

2010-07-25 @ 01:02:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback