"Ni borde kanske fundera över er livssituation"

Om man inga betalningsanmärkningar har och har fast jobb så ska det inte vara några problem med att få ett bolån. Det trodde Maria och Sara också.

Dom hade hittat en trea som dom ville köpa och gick till Swedbank för att få ett lån. Där var det tvärstopp. Kvinnan på banken tyckte att det var för mycket pengar (490 000kr) och att dom nog skulle se över deras livssituation.
Maria och Sara är alltså ett par och ville nu bli sambos eftersom dom bor på två olika orter. Precis som ett vanligt förälskat par alltså, kruxet var ju då att dessa är två kvinnor.

Vad trodde bankkvinnan? Att det är en fas att man är homosexuell? En sjukdom som går över? Hallå? 2000-talet är här! Homosexualitet finns, jag vet.

Tjejerna gick till en annan bank och där fick dom lån direkt.

Paret har nu anmält händelsen till diskrimineringsombudsmannen, DO, eftersom de funderar över om deras sexuella läggning kan ha spelat en roll i banktjänstemannens bemötande.

Grattis tjejer till att ha blivit sambos.

Tillägg: Om nu banktjänstemannen(kvinnan) hade sina egna värderingar i det hela är en sak, det ska inte drabba hela Swedbank för Swedbank är nämligen den största sponsoren när det gäller Stockholm Pride.







Kommentarer
Postat av: Mia

Det är det DO får kolla upp, för vi tyckte det var så stor skillnad på bemötande på de olika bankerna och om rådet hon på Swedbank gav oss var nåt vanligt råd hon brukar kunna ge kunder.



Till syvens och sist så har banktjänstekvinnan en maktpossition i sådana här affärer och bemötande av kunder är väl det man kan tycka är det viktigaste för banken...

Vad skulle banken vara utan sina kunder?



Klart det rör sig om en person (kanske det bankkontoret) och inte hela Swedbank.



Det är nu upp till DO att granska.



Vi ville bara göra en tydlig markering att detta var ett konstigt förfarande.

Förväntar oss inget egentligen, media kontaktade oss själva.



Ha en bra dag!



:)

2010-08-13 @ 14:56:02
Postat av: Sune...the girl

Sv: Aha så det är du som är Maria i den här artikeln? :) Hoppas att ni får rätt i vilket fall.



Ha en bra dag du också!

2010-08-13 @ 15:00:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback