Rötmånaden är här

Så har vi då kommit till den där tiden då man ska akta sig för vad man äter för att inte råka bli magsjuk.

"Campylobacter, den vanligaste bakterien bakom akut magsjuka, har ökat femfaldigt jämfört med i vintras, och på smittskyddsenheten vid Karolinska hade man i juni 112 fall som var så allvarliga att personen vårdats på sjukhus."

Gör det kallare i kyl och frys, ha gärna med en kylväska när du går och handlar för att lägga direkt där i.

"Man ska undvika mejerivaror, de är fuktiga och innehåller mycket protein. Det gillar bakterierna, säger Joakim Scott." säger han i artikeln i Aftonbladet idag och som är kockmästare på en restaurang i Stockholm.

Man ska tvätta händer, skölja av redskap man använder både före och efter.

Vad jag har hört ska man inte äta skaldjur så här års? Räkor är väl en bov i dramat när det gäller rötmånad? Vet flera som blivit sjuka av det när det får stå framme några timmar.
Ägg är väl också något man ska undvika?

Köksmästaren tipsar också den säkra picknicken så du håller dig fit for fight i magen i artikeln. Gå in och glo vet ja.

Ta fram den rödvitrutiga duken och njut!






Kommentarer
Postat av: Bajsmalins Oseriösa

Hm, jag har hört att det där uppkom mer förr, att det inte är något man direkt ska bry sig så mycket om idag. Men vad vet jag som aldrig läser nyheter :P



TACK SUNE! Dig kan man lita på! Mår dock bättre nu, badade badkar och gick ut på en lite längre promenad med Wille och då blev jag lite piggare, hoppas att det håller i sig :/

2010-07-22 @ 14:56:54
URL: http://bajsmalins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback