Vågar man åka tåg i sommar?

Så har det då hänt igen. Ett tåg från Stockholm som skulle till Göteborg gick sönder redan efter 10 minuter. Folk blev fångar i tåget i många timmar. Dom kunde tydligen inte stationeras till andra tåg eftersom det stod så illa till. All mat och dryck tog slut som personalen delade ut i början och till slut gick också luftkonditioneringen sönder och det blev då ca 60 grader på tåget.

Sånt här verkar bli varje sommar. Hade nu någon blivit akut sjuk så visste ingen om hur dom skulle göra för att transportera personen till sjukhuset. Är inte det skrämmande eller?

Det är nog dags för att se över ett och annat och ha ett stort möte om hur dom ska agera i krissituationer som detta.

Jag hade kanske tänkt att åka tåg i sommar men nu vete fan.




Kommentarer
Postat av: Bianca

Jag har åkt X2000 hur många gånger som helst och det har aldrig varit sent eller stoppat. Det är nog mest otur att något liknande händer och pga att dessa ting inte inträffar särskillt ofta har personalen noll träning.

Att tekniken felar är naturligt men det är däremot sj:s ansvar att ha en lösning på det och att utbilda sin personal till att klara svåra situationer.

2010-07-14 @ 09:43:06
URL: http://biancaioslo.blogg.se/
Postat av: Karin

Att något tåg går sönder varje år är kanske inte så konstigt, men inte trodde jag vi bodde i ett land där man inte ens kan få fram mat och dryck dit där tåget finns...

Visste inte att det var såna enorma vildmarker med så otroligt eländig terräng att man inte ens kan komma fram med fyrhjuling med släp t ex.

Så svårt kan det väl inte vara att få fram åtminstone vatten till de nödställda.

2010-07-14 @ 19:02:38
URL: http://karin.hermansro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback