Studentflak förbjuds i Stockholms innerstad

Jag är lite kluven över förbudet här. Här i stan är det inte så att hela klasser åker på ett flak runt staden men däremot i grannstaden som jag fick se när min systerdotter tog studenten för 2 år sen. Det är många flak som går sakta genom staden och ibland flera varv. Igår läste jag att det i år går ut 75000 studenter och av alla dessa är det i genomsnitt 10 stycken som skadar sig. Det är för mig en väldigt liten siffra.

Det blir stopp i trafiken i Stockholm, studenterna kanske kastar ölflaskor hej vilt omkring sig men att förbjuda ett av livets absolut lyckligaste dagar är lite hårt. Det är för studenten man tar sig igenom alla år av slit. Jag tycker då att just i Stockholm borde skolorna ha olika dagar då studenterna går ur om det nu inte redan finns.

Pridefestivalen med flera hundatusentals människor som går i paraden är ett bra exempel på att det stoppar upp trafiken men det gäller ju att planera sin körning när man vet att det är såna här grejer i stan eller hur?

Hoppas att förbudet hävs och man låter studenterna få en dag att minnas resten av sitt liv!

 

 


Kommentarer
Postat av: Gealach

Jag är rätt kluven, jag med. Visst, de har roligt, men hur kul är det att ha minnen av studentdagen av när man själv eller kompisen ramlade av flaket och skadade sig? Och när de inte kan sköta det, utan kastar flaskor måste man agera, tycker jag.



2010-06-05 @ 19:59:48
URL: http://gealach.wordpress.com
Postat av: Anonym

Nu är det så att jag själv tar studenten nästa fredag och är extremt upprörd över det här påfundet. Dessutom har hälften av alla skolor redan tagit studenten och fått åka flak i Stockholms innerstad, så varför kan man inte stå ut en vecka till och förbättra säkerheten till nästa år? För övrigt har jag aldrig varit med om att någon har skadat sig på ett flak. De som skadar sig åker oftast i privata personbilar och har druckit alldeles för mycket alkohol. Bara för att 10 av 75000 skadar sig är det inte rätt att införa förbud mot en av de delarna som är roligast under hela studenten. Var hade de tänkt att vi ska åka? Solna centrum? E4:an? Party. Ni förstår vad jag menar. Låt oss ha kul för i helvete!

2010-06-05 @ 20:18:47
Postat av: Andreas

äntligen förbjuds dom köra i city , fan va skönt...

jag antar du aldrig kört yrkestrafik i city... jaghar kört sen 2000.... skönt att slippa massa skrikande dårar på flak som dessutom skapar kaos !!!!

mvh



Andreas

2010-06-06 @ 03:13:20
Postat av: Hillevi

Ja, lite kluven jag med, bor ju inte där, men har hört att det är väldigt mycket olyckor runt det där. Hade de inte kunnat prova att "förbjuda" alkhol? Inte för att jag tror att det skulle gå, men att där de uppenbart är fulla/vevar med flaskor inte får köra? Fast, vad vet jag...

Sv. Ahmen, jag som är så söt i rosa... :-)

2010-06-06 @ 10:29:07
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: Anna

Det är uppdelat så i ungefär 1,5 månad åker idioterna omkring i City med omnejder, väsnas, skräpar ner, stoppar upp traffiken.

Folk skadas etc. Så skönt att det är stopp.

Och varför allt ståhej runt stundenten, man går i tre år och tar inte studenten, det avskaffades för längesedan. Gymnasiebetygen duger inte till något om du inte ska studera vidare.

2010-06-07 @ 13:56:35
URL: http://www.mondoblog.se/anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback