Ny apparat och snöoväder

Oj oj vilken dag! Att ta cykeln till sjukhuset idag var inte att tänka på alls, det snöade, det blåste och det var halt. Jag fick gå till stationen för att hoppa på. Hos adionomen fick jag först göra ett hörseltest, trycka på en knapp om jag hörde ljud, som vanligt hade jag svårt att uppfatta vad som var ljud från henne och min egen tinnitus men jag gjorde så gott jag kunde. Sen gick vi in på hennes rum där jag för första gången fick en helt ny apparat, en annan variant. Den här nya är en digital, jag fick sätta på mig den och hon fixade till den från sin dator. Vilken skillnad! Det är mer diskant ljud men det bästa är att jag nu kan trycka på en knapp när jag vill slippa höra folk bakom mig om jag tex är på en restaurang (vilket kanske händer en gång om året) där ljud från fler kan vara jobbigt.

Den gamla hade jag haft sen -92 och är typ från stenåldern. Eller ja den jag lämnade idag fick jag låna i höstas men den som gick sönder hade jag haft från -92 och jag fick en eloge för att jag hade varit så pass rädd om den att jag kunde ha samma så länge. Jag trodde jag skulle få en annan variant med smalt rör som inte syns men det är tydligen bara för folk som inte riktigt hör så dåligt som jag gör, den skulle vara för svag för mig. Underbart att ha fått en ny i allafall och den säger till i form av ett pip när batteriet snart är slut hoho va kul och den gamla hade ingen fungerande T-slinga men det har den här, inte för att jag ofta går i kyrkan, på föreläsningar eller i nån annan sal som T-slinga finns i men ändå.

En fin liten ask fick jag...



...och kolla här då! Nya batterier fick jag plus rör. Mina batterier som precis va slut, klockrent



Här är då apparaten. Tänkte visa hur den gamla såg ut men eftersom den varianten är så gammal fanns det inte ens att få tag på på nätet. Den var i alla fall hudfärgad för det var det jag ville ha då jag vid 23 års ålder inte riktigt ville acceptera att jag behövde hörapparat så jag ville inte den skulle synas trots att jag vid den tidpunkten hade långt hår. Nu går det inte att undvika att den syns men mitt hår är ju nästan svart och så fick den nya apparaten ha samma färg.

När jag var klar så skulle jag gå till Netto och trodde jag skulle hinna ut till bussen men den for förbi mig precis, nästa skulle visserligen komma en kvart senare men då skulle den inte komma där jag var utan jag fick i snöovädret gå ner till sjukhuset igen och ställa mig där. Jävla krångel och kallt var det också. Sommar sommar kom tillbaka!


Kommentarer
Postat av: BajsMalins Oseriösa

Ser ut som en jättefet snorbuse! :O



sv: Hihi, I can't help it :P

2010-11-23 @ 17:22:07
URL: http://bajsmalins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback