Slipp blända mötande bilar

Det finns väl inget mer irriterande när den mötande bilen glömt eller skiter i att blända av till halvljus så man blir till hälften blind och risken finns att man har stora ljusbollar framför ögonen resten av resan. Det är då jag brukar sätta på helljuset igen strax innan bilen är förbi mig, bländar du mig så bländar jag dig typ.

Nu kan problemet vara löst då BeamAtic Premium-strålkastarna från japanska Ichikoh Industries blockerar en del av ljuskäglan. Det är en kamera i fronten som ser när du får mötande trafik och gör allt för att du mötande inte ska bli bländad men ändå har du inte slagit av helljuset för sig själv. Fiffig idé eller hur?

Detta kommer ske först och främst på framtida japanska bilar men får hoppas att det kommer att kunna köpas även till andra modeller.

Det vore ju bra om det skulle funka öven på framförvarande bilar som inte är så jättenära mig men ändå bländar i backspegeln. Det är sånt jag kan irritera mig på också, att man måste köra med halvljus när man har en bil 200 meter framför på en raksträcka.


Bilden är tagen från samma sida



Kommentarer
Postat av: lovisa

Tack för tipset ! den ska jag ta och köpa och läsa.

Och på tal om bländning, var en idiot som sket i och blända av igår när jag körde hem. även fast man inte tittar rakt i ljusen så blir man typ ljusblind i alla fall och det tar ett par sekunder innan man kan se "normalt" igen. USCH !!

2010-09-05 @ 12:52:53
URL: http://loviz.blogg.se/
Postat av: Åger

Låter bra om det funkar.. Det har funnits system för automatisk avbländning som tillbehör på amerikanska bilar i snart 60 år, men de funkade inte så bra i praktiken när det kom upp stora reflekterande tavlor längs vägarna - reflektionen av de egna lamporna gjorde att de bländade av. http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_headlight_dimmer

2010-09-13 @ 17:04:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback