Ta folk på allvar tack!

För snart 4 år sen drabbades jag av svåra smärtor i magen och jag bara skrek rakt ut, jag hade i två års tid haft smärtor av och till, så svåra att en förlossning inte var nånting i jämförelse, det höll i sig i flera timmar och gick sen över. Just den här förmiddagen skulle jag en kvart senare köra mitt ex till tåget då hon hade varit hos mig i några veckor. Jag kände direkt att det bara var att ringa ambulansen, exet fick ta sig ner till stationen bäst hon ville, jag kunde då rakt inte köra. Ambulansen kom en halvtimme senare och då hade jag krupit omkring med svåra smärtor och plockat ihop grejer jag skulle ha med mig. Dottern bodde hemma men sov hos sin dåvarande pojkvän.

Ambulansmännen gav mig morfin för att jag skulle härda ut och dom tog mig på stort allvar och det är jag glad över för när jag kom till sjukhuset så konstaterade dom att det var en inflammerad blindtarm som var på väg att brista. Hela buken var full med var. Vem fan vet vad som hade hänt om hon i luren inte hade tagit mig på allvar.

Emil Linnell hade inte samma tur, sjuksköterskan i luren skickade ingen ambulans då hon trodde att han hade panikångest då han sa att han inte kunde andas och att han svimmade av så fort han reste sig upp. Han hade feber och legat sjuk ett par dagar. Samtalet bröts och hon ringde upp Emil, han sa återigen att han ville ha ambulans för att han inte kunde andas, inte heller denna gång skickades någon. Två timmar senare hittade en granne honom i lägenheten - död! Han hade låst upp dörren för sjukvårdarna som han trodde var på väg, istället dog han.

Nu är det banne mig dags att ta folk på allvar. Visst det finns folk som ringer efter ambulans och det kanske inte är nåt men det ska man ju inte ta för givet och man kan ALDRIG ställa en diagnos utan att bli undersökt. Fruktansvärt och detta är ju inte första gången och absolut inte sista!




Kommentarer
Postat av: Nöbollen

Vi börjar gå mot en märklig utveckling.Är det såhär det ska vara eller fortsätta?jag trodde vi bodde i Sverige på 2000-talet...Det är inte idag som det varit på sjukhusen.Mormor "missade"de att ge en livsviktig medicin efter cancerop:n här på sundsvallsjukhus, en tablett som gör hennes kropp tar upp all näring.Inte konstigt hon vägde 47 kilo......nu låg hon inne igen för infektion & delade rum med en tant på92 år,de hade fått hämtat henne med ambulans för hon var totalt förstoppad & svimmade av." dagar efter skulle hon skickas hem,förstoppningen hade de inte fått bukt på men hem skulle hon.Hon var så orolig så hon grät....så är det idag.Man ska alltid ringa ambulansen,hellre en gång för mycket än för lite!men då vore de ju som sagt jävligt bra att det sitter kompetent personal som tar emot de samtalen & inte gör egna bedömningar & leker läkare!

2011-04-13 @ 17:15:48
Postat av: Nöbollen

2 dagar efter*ska det stå

2011-04-13 @ 17:16:45
Postat av: Liger - The Biggest Cat on Earth

Yes you are right....no diagnosis before examination !!!

2011-04-13 @ 20:13:11
URL: http://www.ligerworld.com
Postat av: prinsessanadia

Det är jävligt sjukt att det är på det sättet. Men det känns som att dom inte tycker att det är så allvarligt om man själv kan ringa ambulans. Är det inte bättre att åka dit och kolla?! Och kanske kunna rädda någons liv... Det kan väl knappast komma in så jävla många falsklarm, så att det är ett problem?

2011-04-14 @ 11:08:08
URL: http://www.prinsessanadia.se
Postat av: Britt

Jag hade tur att det kom en ambulans trots att mitt gallstensanfall gick över och jag inte behövde åka in...men tryggheten att de kom när jag var ensam på natten och trodde jag skulle dö i en hjärtinfarkt. Efter kontroll av ambulanssköterskan som visade att det nog troligast varit ett gallstensanfall kände jag mig dum, men då sa han att det är klart jag ska ringa. Jag kunde ju ha varit döende. Ingen diagnos före undersökning sa han också.



Jag hoppas det fortsätter så och att det där var ett undantag, ack så hemskt för Emil och hans anhöriga.

2011-04-16 @ 12:58:24
URL: http://brittsbetraktelser.blogspot.com/
Postat av: Doris

Otroligt !

2011-04-17 @ 02:57:04
URL: http://farmordoris.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback