Bu eller bä?

Först när jag läste om den 11-åriga invandrartjejen som blev avkastad av SJ i Kumla som hade sin 22-åriga storasyster med sig som olyckligtvis var på toaletten just då och 11-åringen inte kunde visa upp någon biljett så tänkte jag, screw you SJ! Flickan var försvunnen och man målade upp alla möjliga scenarier.  Jag följde uppdateringen om henne och hon har nu kommit till rätta. En 66-årig kvinna hade tagit hand om henne då hon fann flickan storgråtandes i trappan till perrongen, tog med henne hem, gav henne mat och en natts sömn på soffan.

Jag läste Malin Wollins krönika om det hela, jag läste också kommentarerna hon fått på artikeln och jag går fram och tillbaka i mitt tänkande här. Nya synsätt på nåt sätt. Jag vet varken ut eller in men jag tycker ändå att det är förjävla fel av SJ att slänga av en liten 11-åring utan att vidta åtgärder och se till att flickan kommer i goda händer först. Dom påstod att hon inte pratade bra svenska men det dementerar kvinnan som tog hand om henne. Men hade det varit jag som tog med mig flickan hem till mig så skulle jag naturligtvis försöka få tag på nån direkt. Man vet väl att en 11-åring någonstans har någon anhörig som är orolig? Eller var det för att hon var mörkhyad som man tänkte att det inte är så noga?

Hur som helst så gör jag som Malin Wollin, jag hyllar den 66-åriga kvinnan för att hon såg det ingen annan såg vad det verkar, en rädd och förtvivlad tjej som var i en stad där hon inte kände någon.





Kommentarer
Postat av: Martina

Det är så märkligt att SJ trycker på att det är olagligt att åka utan biljett. Då måste dem väl ringa polisen som får avhysa den person som åker olagligt. Det var ju prat om detta för några år sedan när de kastade av några afganska flyktingar mitt i vintern på en station mitt ute i ingenstans så de fick gå iklädda typ ingenting tills de kom fram dit de skulle....

2011-08-03 @ 21:52:29
URL: http://ytterligare.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback