Fjärde advent

 

Det finns en dikt till fjärde advent också men den stämmer inte ett skit i  år faktiskt eftersom det nu är 6 dagar kvar till jul. Dikten går så här:

 

När fjärde ljuset brinner

vi hämtar julegran

och alla människor räknar

dan före dan före dopparedan

 

Hur blev det så fel i år? Detta kan förövrigt inte vara det enda året som det blir så på eftersom dagarna flyttar sig och då stämde ju inte dikten förra året heller, eller året innan det, äsch, skitdikter!

 

Nåja, ute är det mörkt och kallt, regnet verkar vara vikarie för snön eller nåt, inne badar jag i ljus och katterna ligger i sängen och tittar på mig när jag sitter här med håret på ända och dricker julmust.

 

En hel helg har gått utan att jag druckit en droppe alkohol, två helger i rad, kan inte nyår komma lite tidigare i år? Det är då jag ska dricka åtminstone en öl eller också blir det 5, vi får se.

 

Sovit gott? Det har jag, i alla fall från 2.30. Fick kontakt med en person som funnits i mitt liv i flera år innan men det är två år sen den kontakten bröts, precis denna månad faktiskt. Det blev lite smsande fram och tillbaka sen somnade jag och drömde så konstigt att jag nästan asgarvade när jag vaknade. Ja jösses. Söndag idag, sista veckan före jul nu då. Jag har ingen panik, har ni?

 

 


Kommentarer
Postat av: Birgit

Tyvärr Sune, så har du nog missuppfattat diken

. När man läser..och alla människor räknar

dan före dan före dopparedan. så betyder det att man räknar tills det stämmer med antalet dagar.

2011-12-18 @ 13:32:08
Postat av: Anonym

Svar till Birgit: Jahaaaa, ja dikten gjordes la någongång på 1500-talet eller...så. Tack för infot!

2011-12-18 @ 18:33:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback