Elaka jävlar

Jag gick fan i taket när jag läste artikeln om den sexårige pojken som blev mobbad, slagen, puttad, nedputtad från klätterställningar och fick ta emot glåpord redan på dagis bara för att han gillar att ha rosa kläder på sig, gillar nagellack och gillar balett. Vart fan är världen på väg?! När min dotter gick på dagis så hade nog ingen av barnen ett hum om att det oftast skulle vara så att det bara var flickor som skulle bära rosa och pojkar allt annat än rosa, det verkar ha ändrats.

En lärare hade tydligen sagt nåt i stil med "man får vara beredd på att bli mobbad om man bär rosa kläder". Stopp och belägg för fan! Det är här läraren ska gå emellan och säga att det inte alls är konstigt att killar har rosa kläder på sig och inte spä på det hela.

Föräldrarna har anmält skolan till Skolinspektionen då sexåringen hade fått en matkniv i nacken. Personalen gör ingenting utan "skyddar" dom som håller på. VA?! Vad är det för jävla folk skolorna tar in egentligen? Där skulle inte jag vilja att min dotter gick i skolan.

Han får nu vara hemma från skolan tills han placeras om till en annan. Många tycker nog att föräldrarna ska förbjuda honom att ha rosa kläder, ta på sig nagellack och gilla balett bara för att slippa bli mobbad. Så fan heller! Det är inte han som eller dom som gjort fel, det är dags att sätta ner foten och bara vråla i vilket århundrade vi lever i nu.





Kommentarer
Postat av: Martina

Grrr! Blir så arg på sånt här!

2011-02-11 @ 11:24:46
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Postat av: Ekorren

Arg är bara förnamnet! Mina grabbar har ofta rosa på sig och nåde den (barn eller vuxen) som klankar ner på det, eller än värre, ger sig på mina barn rent fysiskt.



Fram för ett mjukare och varmare samhällsklimat där alla är välkomna att se ut, klä sig och vara som de vill - så länge man inte skadar andra!

2011-02-11 @ 12:57:44
URL: http://vendeltid.blogspot.com
Postat av: Harry

Enligt lag och Europakonvention får man inte diskrimineras pga t.ex. sitt val av kläder. Killen hade en väldigt udda stil men oavsett det så ska han självklart inte mobbas. Men att den som är si eller så "får vänta sig.." är faktiskt något som jag såg en mycket känd person stå upp och säga till massmedia, när människor som misstänktes för att ha röstat på SD blev misshandlade. Vi kan inte räkna med att den verklighet som vi skapar utanför skolan inte ska hitta in dit så småningom. Det anses värre att mobba barn för sina åsikters skull än att mobba vuxna. Sedan ifrågasätter jag nog att lillkillen ska ha valt rosa, nagellack och balett själv. Det verkar snarare som om man har försökt få en son att tänka som en dotter.

2011-02-11 @ 13:07:23
URL: http://fanborgen.blogspot.com
Postat av: Kenneth

Det är inte normalt för en kille att ha rosa kläder.

Det vet även du så låtsas inte om annat. Detta är bara feministiska experiment på barn.

2011-02-12 @ 21:04:36
Postat av: Doris

gråter inom mig

Kram

2011-02-13 @ 01:34:09
URL: http://farmordoris.wordpress.com
Postat av: Ekorren

Kenneth: Vad menas med "normalt" i ditt inlägg? För ett par hundra år sedan var färgen rosa förbehållen män i de högre stånden, det var en "fin" färg. Någon gång för sisådär en 50 år sedan vände det i vår västerländska kultur och det blev en feminin färg. I många andra kulturer skulle ingen komma på tanken att säga att rosa är en färg förbehållen tjejer!



Nu undrar jag vad som är fel med att ha något som anses feminint på en kille? Blir han mindre värd då? Är inte kvinnor och män lika mycket värda? Om en tjej har blått (typiskt maskulin färg i vår kultur) är det ingen som bryr sig men om en kille har rosa blir det ett jädra liv. Varför? Det måste ju innebära att det är ett "uppköp" för en tjej att vara som en kille men ett "nedköp" för en kille att vara som en tjej. Inte undra på att vi inte kommit längre i jämlikhetsfrågan när det fortfarande vandrar dinosaurier på våra gator! :o



Mina killar (även min make) har rosa och det är inte ett "feministiskt experiment" utan för att de är FINA i rosa, de klär i rosa och framförallt, de GILLAR rosa!!!



Tack för ordet! :)

2011-02-14 @ 16:26:55
URL: http://vendeltid.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback