Henke Larssons sommarprogram



När jag var sambo med en kille (japp ni läste rätt) från Helsingborg och vi åkte ner för att hälsa på hans föräldrar så åkte vi buss genom staden när vi skulle till stan, vi åkte förbi där Henke Larsson hade vuxit upp och det var min sambo tvungen att peka ut. Detta var -94 och Henke hade blivit riktigt känd i Sverige. Det var lite mäktigt att se området där en av Sveriges genom tidernas bästa fotbollsspelare hade bott. Min sambo berättade också att han och Henke hade slagits i skolan där Henke var ett år äldre. Det var lite som att "wooow min sambo har tagit på Henke Larsson" men däremot så tyckte inte min sambo så värst mycket om fotbollsspelaren för han var en bråkstake.

Jag har nu lyssnat på sommarprogrammet där Henrik berättar om sitt liv som proffs, sin sorg efter lillbrorsan som gick under av droger och som han försökte hjälpa både en och två gånger men misslyckades. Det var ett bra program och nu förstår jag också varför han slogs, eller åtminstone försökte försvara sig. Att vara mörkhyad i skolan var inte så vanligt. Dock har jag i alla år trott att han var adopterad men nepp, hans pappa kommer från västafrika.

Nu berättar han också att hans son Jordan är en riktigt bra fotbollsspelare trots att han bara är 14. När han var 6 år sparkade han in en straff inför 60 tusen åskådare i Celtic där Henke spelade. Snart fyller Henrik 40 och han är sen några år tillbaka i Sverige och är nu tränare för Landskrona BoIS.

Jag är inte så intresserad av fotboll längre, det var roligare förr då stjärnor som då Henke Larsson, Tomas Ravelli, Tomas Brolin, Klas Ingesson och Martin Dahlin stod för underhållningen.

Vill ni lyssna på programmet så finns det HÄR

Tack för ett bra program Henke!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback