Vad i helvete är en snarkmask?

Jag skriver ju en hel del om "masken" i mina inlägg och nu fick jag frågan varför jag har en sån. Nu kan man tycka att man i så fall kan googla på det men nu är jag så snäll att jag ger er svaret här istället.

Jag snarkar, inte bara snarkar utan får andningsuppehåll ibland, sk sömnapné. När jag var på Sömnenheten på sjukhuset så registrerade dom 20 störningar per timme, jag var superduperskittrött varje morgon och var aldrig utvilad, kände mig aldrig pigg. Inget undra på. Har man störningar så säger det sig själv att man inte sover ordentligt.


När det stod klart att jag hade sömnapné så fick jag prova att ha en sk "snarkmask" i en vecka. Den registrerar allt. När jag sätter på mig masken, när den måste pumpa in mer luft osv. Den pumpar in mer luft när jag är på G att få andningsuppehåll osv. Nu har jag fått låna den på obestämd tid.

Slangen som går från maskinen in i masken är väl 1.5 meter eller nåt, har aldrig mätt, men den följer med i varje rörelse jag gör på nätterna. Så här ser masken ut som jag har över näsa och mun.

Den är försedd med tät gummi runt om så luften inte läcker ut för gör den det så gör den heller ingen nytta. Men som mycket annat så säger maskinen till om den läcker. Då får man ta kontakt med Sömnenheten så dom får kolla vad som är fel med den.


Min trogna läsare Anette2 frågade hur länge jag måste ha denna apparat. Svaret är nog: För alltid, sömnapné försvinner inte. Men jag som singel har inte ont av den. Den kan ju rädda livet på mig för att ha andningsuppehåll på 32 sekunder är inte så få sekundrar kan tilläggas. Det finns dom som har 50 störningar per timme och det är riktigt farligt. Och att man snarkar är heller inte bra för hjärtat så ni vet det.

I början när jag fick hem den och dom första nätterna hade jag förjävla svårt att somna med den men nu somnar jag på två röda. Man vänjer sig helt klart, det trodde jag absolut inte. Den gör att jag sover bättre alltså. Och det bästa av allt, man snarkar inte när man har den här!

Är det något som är oklart så fråga bara!




Kommentarer
Postat av: Britt

Min farbror har också en sån och det har ju avsevärt ökat hans livskvalitet...och även hans fru har fått en bättre nattsömn. Det är inte roligt att vakna varje natt och undra om mannen ska kvävas till döds. Det är en otrolig uppfinning.

2011-03-06 @ 09:42:11
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Anonym

Hejsan, skulle du vilja ha bloggsvar? tänkte bara tipsa om en tävling jag har där man kan få en bloggsvarsinbjudan, läs mera här: http://robinhoods.se/2011/march/bloggsvarsinbjudan.html#comment

2011-03-06 @ 19:01:23
URL: http://robinhoods.se
Postat av: Anette2

Yes, jag skulle kanske ha googlat istället så

därför så tackar jag så mycket för svar och

bra bilder. Nu förstår jag precis.

Brukar själv få något konstigt då jag helt

plötsligt måste ta ett jättedjupt andetag då

jag känner att jag inte har andats och det

brukar bli direkt när jag vaknat.

2011-03-07 @ 09:22:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback