Thank god för jag är en tänkare!

Igår kväll runt 21.45 ringde min dotter och frågade om hon fick komma upp en stund innan hon skulle träffa en kompis. Klart som korvspad fick hon det! Hon ringde en kortis senare och sa att jag skulle gå ut på balkongen och slänga ner nycklarna för dom glömde hon i bilen och orkade inte att hämta dom. Jag gick ut på balkongen, kastade ner dom och gick sen in och stängde dörren.

Hon kom upp, fick några mackor, satte sig i soffan och då kom Nogger fram och hälsade. Min dotters kompis ringde 10 minuter efter och då kom hon ifrån tidigare och dottern åkte igen, japp blixtvisit alltså.

Jag satt kvar i soffan, framför teven och datorn. Nogger kom och pep några gånger men det är ju vanligt så jag reflekterade inte över det.

När klockan var strax efter 00.00 packade jag ihop datorn och gick in i sovrummet. När jag stänger av teven och släcker lamporna brukar Iza komma ut från sovrummet och lägga sig på hallmattan för då vet hon att det är dags för henne att gå och lägga sig nån annanstans. Det gjorde hon inte denna gång. Jag tänkte att hon säkert låg på någon av köksstolarna för det har hon gjort förut.

La mig i sängen och spelade lite på mobilen, då var klockan 00.20 och jag låg och tänkte på Iza och hur jäg tyckte att det var lite knepigt att hon inte kom och sa godnatt. DÅ slog det mig, BALKONGEN! Jag öppnade dörren fort och in for hon, kall och pep som en stucken gris, antagligen skällde hon ut mig efter noter.
Jag tog upp henne och jag vet inte hur många gånger jag sa förlåt och hon var lugn i min famn, det brukar hon heller inte vara utan hon brukar sprätta med benen och vill ner.

Jag släppte ut henne i hallen och stängde dörren. Jag var skärrad och gick händelserna i förväg, tänk om jag inte hade kommit på det? Tänk om det hade vart vinter? Ja jag vet att katter överlever vinter men Iza är en innekatt och har vart ute 2 gånger i hela sitt liv och då på sommaren. Hon fortsatte att pipa utanför dörren och jag jag öppnade den, hon kom och strök sig mot mig, pep ännu mer och jag trodde fan det var nåt fel på henne. Hon gick ut i köket och la sig pladask bara. Jag tänkte..nu dör hon! Men antagligen så var hon bara utmattad, kanske hon hade försökt att komma in för glatta livet men eftersom teven var på och jag har kanske lite högre än andra så hörde jag ju inte ett skit. Antagligen var det det som Nogger kom för att säga till mig men det var ju ingen skillnad tycker jag.

Imorse var Iza som vanligt så det var ju inget fel på henne men gud så skärrad jag blev, kände mig som världens sämsta matte! Tack gode gud för att det är någelunda varmt ute men tanken på att hon kanske hade fått tillbringa hela natten på balkongen gjorde mig  ännu mer skärrad.

Usch nu vill hon knappt gå ut på balkongen mer märker jag, matte kan ju stänga men det misstaget gör jag inte igen. Men allt gick så fort så jag tänkte inte på att kolla om det hade gått ut nån katt under den korta tiden liksom.

Bad matte, BAD matte!





Kommentarer
Postat av: jufsrufset

oj då...-s- Tur Du upptäckte det, gumman. Katter är kloka djur! =)

2011-05-14 @ 09:28:53
Postat av: Sune...the girl

Svar till jufsrufset: Jaaa verkligen, herregud om jag upptäckt det imorse då hade jag inte vart mig själv på hela dagen. Och inte Iza heller kan jag tala om.

2011-05-14 @ 09:30:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback