Hemlös? Använd inte mobiltelefon för jösse namn!

Alltså.. ibland undrar jag hur folk är funtade faktiskt.
 
Läste precis att Laila Bagge Wahlgren hade uttryckt i sin blogg att hemlösa inte ska ha råd med mobiltelefoner, att är man hemlös så ska man vara totalt okontaktbar. Har hon hört talas om kontantkort? Har hon hört talas om att det finns mobiltelefoner som folk kan skänka? Har hon hört talas om att det dessutom går att föra över pengar från en mobiltelefon till en annan? DET GÅR! 
 
Hon hade sett en hemlös stå och tigga och sen ta upp en mobiltelefon för att svara i den. Svara i den ja, såg hon att han tryckte in ett nummer? Att han ringde upp någon? Nej precis! Hon dömde honom alldeles för snabbt där. Han kan lika gärna ha fått mobiltelefonen av någon för att kunna ta EMOT samtal från andra, för att vara kontaktbar av någon/några.
 
Det finns säkert tiggare på gatan som inte alls är hemlösa men kanske inte har så mycket pengar att röra sig med och låtsas vara det, det finns säkert men inte säkert att just denne hemlöse gjorde det, han kan lika gärna vara som många många andra i det här landet, leta efter ett ställe att sova på för natten, göra allt för att få sig något att äta. Laila kände honom inte, hon såg bara att han tog upp en mobiltelefon och svarade. Det är lätt att dömma när man har en bild om hur en person SKA vara, hur en person är TÄNKT att vara. 
 
Tänk om Laila och tänk om rätt!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Raynor Dahl

Hej Laila jag såg verkligen upp till dig innan. Men nu är du på så mycket minus du kan vara. Hur kan du som välbärgad medborgare häpnas över en hemlöse som har en mobiltelefon. Alla har i dag mobil till och med små barn. Jag är övertygad om att om du tittar i din egen krets så finns det värre saker att fasas över. Du själv tappar bara i respekt för ditt uttalande. .jag hoppas du kunde gå i dennes skor något år för att se ombud har samma uppfattning. Tack

2013-01-16 @ 08:27:21
Postat av: Linda aka Javamorsan

Du har så rätt! Jag svävade ut en del i min blogg om detta. Men jag blir upprörd över hur snabbt folk dömer ut andra dom inte aldrig ens pratat med :(

2013-01-16 @ 08:39:29
URL: http://justsaying.se/
Postat av: Hanna

Men samtidigt så kan man ju tycka att om den hemlösa försöker hålla kontakt med t ex nära o kära så undrar man varför de nära och kära accepterar att släktingen går på gatan och inte bor hemma. Sen är det ju även så att det pågår tiggeri av ligor, där människor blir utnyttjade och tvingade att tigga, kanske var det dom hon syftade på.

2013-01-16 @ 09:52:28
Postat av: Sara S

Helt dum i huvudet är hon. En mobil kan man ju för fan få gratis eller för max någon hundring. Reagerar hon lika dant när hon ser en hemlös med ex en jacka för mer än femtio spänn? Usch så bra så människor inte ha det!

Finns inget jag hatar mer än människor som tycker att andra ska nöja sig med en livskvalitet på en nivå som de själva aldrig skulle tänka sig att leva på. Rika hycklaras.

Först när man själv lever utan hem och trygghet och mobiltelefon har man någon som helst rätt att yttra sig om huruvida det är tillräckligt eller inte. Men i den position som Leila Bagger befinner sig ska hon bara hålla käften med sina unkna överklassmoralism.

2013-01-16 @ 09:59:33
Postat av: Malin

Word! Tycker att fru Bagge ofta verkar ha lite otur när hon tänker...

2013-01-16 @ 10:22:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback